Focus on Pictures

Eén pagina terug

Lavenham, Suffolk


Onder: De High Street in Lavenham, met in de verte, op de hoek met Water Street, het uithangbord van Hotel Swan.
De High Street in Lavenham, Suffolk

Indien je terug wilt naar de middeleeuwen, sla dan vooral Lavenham niet over. Het is de best bewaarde middeleeuwse stad in het Verenigd Koninkrijk en kan zich meten met Delft, Brugge, Toledo, Venetië en Hamelen wat zijn geschiedenis, charme en stedelijk karakter betreft.

Maar laten we vooraan beginnen, met de geschiedenis, anders is het moeilijk te begrijpen hoe de hierna volgende beelden aan het leven en werken van vroegere generaties gekoppeld moeten worden.

In Saksische tijden maakte Lavenham deel uit van de Babergh Hundred, een gebied dat in handen was van 100 vrije burgers. Het gebied was gecentreerd rond de huizen Overhall en Netherhall, die beiden toebehoorden aan Alberic de Vere, zwager van Willem de Veroveraar.
Aubrey de Vere, kleinzoon van Alberic de Vere, werd in 1103 de eerste graaf van Oxford; hij bouwde Castle Hedingham. Van deze oorspronkelijke huizen zijn Babergh Hall en Nether Hall bewaard gebleven in de buurt van Waldringfield, iets ten oosten van Ipswich en boven Felixstowe gelegen.

Terug Verder
Top pagina | Contact | Meld een fout | ©Philip H. Quanjer