Focus on Pictures


Eén pagina terug

Over Butley, Suffolk, en over East Anglia


Voor wie East Anglia niet kent willen we hier tonen wat een prachtige streek van Engeland het is, en via een korte geschiedschrijving ook laten zien hoe deze streek altijd banden met de Lage Landen heeft gehad.

East Anglia is een vacantiebestemming voor mensen die oog hebben voor prachtige architectuur, tuinen, hanging baskets, schitterend bewaarde kerken omgeven door gras, stenen muren, bomen, en oude grafstenen, golvende akkers en dezelfde luchten met dat heldere licht dat we ook in Nederland wel kennen. Het weer is er in het algemeen ook beter dan in andere delen van Engeland, waarschijnlijk omdat de westenwind de meeste regen al heeft uitgeschud als het in deze buurt komt.

Omdat er in East Anglia wel riviertjes waren namen we onze tweemans kano (Klepper) mee om watertjes op en af te kunnen varen. Het is echter anders gelopen dan we verwachtten. East Anglia had zoveel te bieden, dat je er gemakkelijk twee weken in rond kon dolen en toch steeds stuitte op weer andere mooie stadjes, dorpjes en vergezichten zien. Met het roeien is het niet veel geworden: met veel moeite hebben we twee keer de boot te water kunnen laten: één keer in Sudbury, één keer bij Dedham.

Onze plaats op Tangham Campsite bij Butley, Suffolk

Wij hebben in East Anglia geopereerd vanuit onze kampeerplek bij Butley. Het grote terrein is vooral voor caravans. Wij zijn meer wild-kampeerders en waren dus erg gelukkig een plek te vinden die eigenlijk al in het bos lag en daarom zo goed bij onze stijl van vacantie vieren paste.

Het plaatsje Butley ligt ongeveer 30 km van Ipswich, tussen Woodbridge en het aan de Noordzeekust gelegen Orford.

Rechts onze kampeerplek bij Butley (Forest Camping Rendlesham, Tangham Campsite, Butley Suffolk IP12 3NF, tel: +44-1394-450707, e-mail.

Butley Priory, nu een hotel

 

Butley heeft de Butley Priory te bieden. Dit is het restant van een Augustijner klooster dat in 1171 werd gevestigd. Het gebouw is een heel mooi voorbeeld van de architectuur van de 14e eeuw. In vervlogen dagen was dit het reisdoel van veel pelgrims. Het doet nu dienst als hotel.

Terug Verder
Top pagina | Contact | Meld een fout | ©Philip H. Quanjer